Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A fejfájás az egyik leggyakoribb panasz.
A diagnosztizálását megnehezíti, hogy hátterében sokféle kiváltó tényező állhat. Kialakulhat heveny akut jelleggel, de fennállhat régóta is, ezt idült krónikus fejfájásnak nevezik.
 
A fejfájással szenvedő betegek többségében szervi elváltozás nem mutatható ki, de ez a lehetőség nem hagyható figyelmen kívül. A krónikus fejfájás oka általában migrén, pszichés feszültség vagy depresszió. Okozhatja fej-, agyi sérülés, nyaki spondilózis, arcüreggyulladás, szemészeti vagy fogászati megbetegedés, magas vérnyomás illetve különböző belgyógyászati betegségek.
 
Az alapbetegség kiderítésének céljából alapvető a fejfájás lokalizációjának, jellegének, erősségének, gyakoriságának és a fennállás időtartamának, a kiváltó tényezők tisztázása, illetve vannak-e társuló idegi eredetű tünetek.

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!