Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
HirdetésBár a lumbágó egyszerű [hátfájás]?t jelent, rendszerint a hát alsó részének, az ágyéki gerincszakasznak a [csigolya közti porckorong]? Lumbágósérülésével kapcsolatos fájdalma.

 

Amikor a fejlődése során az ember két [láb]?ra emelkedik, a gerincoszlop teherhordozó szervvé vált, amelyre eredetileg nem volt tervezve. Emiatt a nehéz teher viselése és a szokatlan feszülés károsíthatja a csigolya közti porckorongokat. Amikor a meggyengült porckorong bedudorodik a gerinccsatornába, gyakran nyom ideget, s ez fájdalommal jár (mint az [ülőidegzsába]? is). Ilyenkor vagy eltávolítják a porckorong rendellenes részét, vagy kortizoninjekciókat adnak, hogy visszahúzódjon a helyére. A [műtét]? akkor indokolt, ha az izmok elgyengülnek.

 

 

A kórismézés főleg [röntgen]?ezésen, számítógépes [rétegröntgenezés]?en vagy [mágneses magrezonanciás vizsgálat]?on alapul. A páciensnek azt ajánlják, hogy végezzen háterősítő gyakorlatokat.

 

 

A lumbágószerű fájdalmat a medencebeli szervek betegségei is okozhatnak, pl. dülmirigygyulladás, [rosszindulatú daganat]?, [havivérzés]?i panasz, valamint méhbántalom és petefészek bántalom.

 

Kapcsolódó szócikkek


HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!