Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


MSM - methylsulfonylmethan (metil-szulfonil metán), a szerves kén egyik vegyülete.


Az emberi szervezetben rendkivül sok anyagcserefolyamatban vesz részt, többek között öregedés elleni folyamatok, vérkeringés, immunrendszer, kötő- és izületszövetek felépítése, illetve a nemi rendszer működése. Elemi szinten a test enzimek, antitestek, [glutation]?, kötőszövet és nyálkamembránok létrehozásához használja fel. Szükséges az aminosavak létrehozásához is, így a kéntartalmú összetevők a fehérjék molekuláris szerkezetét is segítenek fenntartani.

Legfőbb felhasználási területe az ízületi- és izomfájdalmak, görcsök kezelésében tárult fel - a sejtfalak rugalmasságát és áteresztőképességét helyreállító hatásával növeli a toxinok ki-, és a tápanyagok beáramlását, így az ízületekben és izmokban gyulladást okozó toxinok felgyülemlése megelőzhető. Ennek köszönhető, hogy az MSM a gyulladások és fájdalmak okát szünteti meg, ahelyett hogy csak a tüneteket kezelné. Kenőcs formájában használják kificamodott bokánál, könyöknél, vállnál, megfeszült izmoknál, szalagoknál, ínsérüléseknél.

További vizsgálatok szerint több-kevesebb sikert értek el az alábbi tünetek illetve betegségek kezelésénél: a por- és pollenallergia, izületi gyulladás, akné, mellrák, vastagbélrák, gyomorsavtúltengés, gyomorégés, székrekedés, égés, diabetes, szemproblémák, gyógyszertúlérzékenység, rovarcsípés, tüdőbetegségek, izomfájdalom, fogproblémák, paraziták, reumatikus izületi betegségek, sebesedés, hegek, horkolás, bőr-, haj-, körömproblémák, stressz.

Természetes állapotban az MSM a tej, tejtermékek, a hús, a tojás, a baromfihús, és a friss zöldségek (hagyma, fokhagyma, spárga, káposzta, kelbimbó) természetes összetevője, de az ételek feldolgozásakor és tárolásakor gyakran kioldódik, megsemmisül. Táplálékkiegészítőkben lévő formáját fenyőfélékből vonják ki.

Az MSM kénvegyület, de számos tulajdonságában nem mutat hasonlóságot a kéntartalmú gyógyszerekkel – nem ugyanolyanok az ellenjavallatok, az allergiás reakciók, és nem okoz gáz ill. testszagképződést.

 

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!