Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

Diagnózis:
A diagnózist fizikai vizsgálattal, illetve kérdéses esetekben laboratóriumi vizsgálattal állítják fel.  Mivel az elváltozások szabad szemmel is jól láthatók, esetleg nagyítóval pontosítható a feltételezett gyanú, ezért az esetek többségében a gyógyszerterápiához elegendő ez a vizsgálati módszer. Ha kérdéses – esetleg más gyanú is felvetődik –, vagy ha a fizikai vizsgálat alapján alkalmazott gyógyszer nem segít, akkor  laboratóriumi vizsgálattal – bakteriológiai tenyésztéssel – azonosítják a kórokozót.
 
Kezelése:
A antibiotikumos  gyógyszerterápia mellett a sebeket naponta szappannal és bő vízzel le kell mosni, a kérges száraz réteget áztatással óvatosan el kell távolítani, a  sebeket tiszta száraz kötszerrel kell letakarni, hogy megakadályozzuk a tovább terjedést.
 
A fertőzés terjedésének megakadályozására fokozott higiénés szabályokat kell bevezetni, fertőtleníteni a mosdót, a gyermek ruházatát 80-90 fokos vízben mosni, kézfertőlenítő szereket célszerű használni, elkülöníteni az evőeszközöket, edényeket.

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!