Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Egy koenzim, természetes vitamin. Védő és méregtelenítő molekula. Feltétele minden életfunkciónak. A fiatal szervezetben (kb. 30 éves korig) mindenütt ott van. Tréning nélkül növeli a szív teljesítményét. Segíti az immunrendszert, a betegségek megelőzését, ezáltal lassúbb a szervezet “kopása”. Véd a szívinfarktustól. Csökkenti a magas vérnyomást. Visszaadja a test fiatalos aktivitását, testi és szellemi frissességét.

A koenzim Q-10 egy természetes antioxidáns, mely a vér zsírszintjét megóvja az úgynevezett szabadgyökök kártételétől, hozzájárulnak a szervezetben zajló káros oxidációs folyamatok gátlásához, ezáltal az öregedés lassításához. Az életkor előrehaladtával a szervezet Q10 termelése fokozatosan csökken, ilyenkor javasolt a csökkenő Q10 szint helyreállítása.

A Q-10-es elengedhetetlenül szükséges a sejtek energiaforgalmához, a normális szívműködéshez. Főként 40 éven túl feltétlenül szükséges a koenzim Q-10 fogyasztása táplálékunk kiegészítéseként. Ezáltal már a világ sok országában szabadon vásárolhatók Q-10 tartalmú táplálkozást kiegészítő termékek. Azok a mellékhatások, amelyek a hagyományos értelemben vett gyógyszereknél előfordulnak táplálékunk Q-10-el történő kiegészítése során milliók által kipróbálva, nem ismertek.


Amennyiben a szervezet Q-10 hiánya túllépi a 25%-ot, a szervezetben már sok életfontosságú funkció zavart szenved, ilyenek lehetnek a magas vérnyomás, [szívritmus zavar]?ok. A Q-10 létfontosságú katalizátor, amely biokémiai reakciókat meggyorsít, vagy helyes irányba terel. Az idáig 10 különböző koenzim Q-1-től Q-10-ig ismeretes. Ezek közül az egyetlen, amely az ember számára különös jelentőséggel bír a Q-10-es. Az emberi sejtekben csak a Q-10 fordul elő, ez az anyag felelős a légzés energiájáért.


Mikor ajánlott a készítmény szedése?

  • Alkalmazása ajánlott tartós, intenzív testi és szellemi terhelés, stressz alatt a sejtek fokozott energiatermeléséhez szükséges mikrotápanyagok (vitaminok, nyomelemek) biztosítására.
  • Ischaemiás szívbetegségek kiegészítő terápiájaként a szív működésének támogatására.
  • A szervezet védekezőképességének fokozására.


Fenntartó dózis, napi 10-30 mg szedése folyamatosan javasolt, különben ismét hiányt szenvedhet belőle a szervezet.

 

Q-10
 


A szócikkhez társított címkék:
antioxidáns , koenzim
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!