Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Föld egyik legmagasabb antioxidáns tartalmú gyümölcse a szőlő. Az antioxidánsok - ahogy nevük is mutatja - fontos szerepet játszanak a szervezetünkben zajló, káros, oxidatív folyamatok gátlásában, az egészség megőrzésében. A szőlőmag mikroőrlemény rendszeres fogyasztása segít a szívbetegségekben szenvedőknek, csökkenti a magas vérnyomást, fontos szerepet játszik a szívizomzat regenerációjában. A szőlő magjában található antioxidáns vegyületek koncentráltabb formátumban találhatók meg, mint a szőlőben, vagy a vörösborban. Legismertebb összetevői (a közel 2000 antioxidáns és polifenol közül): rutin, kaempferol, kvercetin, rezveratrol, katechin, epicatechin, antocianidok, P1, P2, B1, B2, B3, melyeket a mikroőrlésnek köszönhetően (20 mikron méretű szemcsenagyság) szervezetünk szinte teljes egészében képes feldolgozni, hiszen a szőlőmagban lévő polifenolok közel 100%-ban felszívódnak.

 

Érdekesség: egy darab,  mikroőrlésen átesett szőlőmag felülete kiterítve közel fél négyzetméter lenne!

Javasolt napi bevitel: 5 g/nap, kb. egy teáskanálnyi mennyiség

 

Fogyasztási javaslat: Meleg teába, joghurtba keverve, 3-5%-ban lisztet helyettesítve süteménybe, kenyérbe sütve, kozmetikai pakolásba keverve.

 


A szócikkhez társított címkék:
antioxidáns , szőlőmag , szőlőmag hatása
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!