Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

A fizioterápiákhoz tartozik, elektromos árammal, tehát fizikai energia segítségével gyakorol a szervezetre kedvező hatást. Fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatásúak, fokozzák az izmok vérellátását. A szervek és szövetek eltérő víztartalmán alapul, mely így befolyásolja a vezető képességet. Az elektromos áram eltérő tulajdonságaitól függnek javallatai és alkalmazhatósága. A kezelés természetét befolyásolja az áramerősség, frekvencia, áramirány, egyen- vagy váltóáram.
 
- Kisfrekvenciás áramkezelés (0-1000 Hz): galvánkezelés, kisfrekvenciás impulzusáramok, diadinamikus áram, TENS kezelés.
- Középfrekvenciás, mn. interferencia kezelések (1000-100 000 Hz): főként a mélyebb rétegekben használatos, két, eltérő frekvenciájú hullám interferálásával történik. Fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és keringésjavító hatású.
- Nagyfrekvenciás kezelések (100 000 Hz felett): a rövidhullám, deciméterhullám és a mikrohullám tartozik ide. Az elektromágneses hullámok hőhatását használják fel, fokozza a vérkeringést, lazítja az izomfeszességet.
 
Nem alkalmazható szívelégtelenség, pacemaker, lázas állapot, terhesség, vérzés, daganatos betegség esetén. Ha a beteg szervezetében fém található, a nagyfrekvenciás kezelések nem adhatók.
 

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!