Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A különböző látáshibák (pl. rövidlátás vagy távollátás, kancsalság) kezelésére, megszüntetésére irányuló eljárásokat nevezzük látáskorrekciónak.

 

A hagyományos orvoslásban alkalmazzák a ma már népszerű [lézeres látásjavítás]?t, illetve súlyos esetekben a [sebészet]?i beavatkozást.

 

Az [alternatív gyógyászat]?ban használatos eljárások közül az egyik legelterjedtebb a Bates-módszer.

A [William Horatio Bates]? (1860-1931) amerikai szemészorvos nevéhez fűződő eljárás gyakorlatilag szemtorna. Bates látástréningje relaxáción alapuló gyakorlatokra épül, amelyre minden korosztály bátran rábízhatja magát. A módszer kidolgozója szerint a rossz civilizációs szokások, az egészségtelen életmód vezet a szemüveghez. A szemüveg aztán rögzíti ezeket a szokásokat, s egyre több dioptria kerül a szem elé.

 

Mivel a látás 90%-a agyunk terméke, Bates szerint a rossz nézési szokások relaxációs gyakorlatokkal javíthatók, sőt meggyógyíthatók. A szemtorna mindenféle szembetegség gyógyítására alkalmas, és bárki bármikor gyakorolhatja. Állítása szerint a tökéletes látás a többszörösére is fejleszthető, ami elengedhetetlen pl. a mesterlövészeknél, pilótáknál, valamint segítséget nyújt írási, olvasási és számolási nehézségekkel küzdőknek is.

A tréninget nem kell folytatnia annak, aki visszaállította tökéletes látását, vagy tartós javulást ért el, ugyanakkor a visszaeséstől sem kell tartania. 

A módszer hazai képviselője Vén Péter okleveles szemtréner.                                                                                                                                                                                                                                                                                   Dr. Bates

 Látáskorrekció -  szembetegségek megszüntetésére irányuló eljárás

 Ajánlott oldal: www.szemtorna.hu

HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!