Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A nőgyógyászati rosszindulatú daganatok közül a petefészekrák szedi a legtöbb áldozatot. Bármelyik életkorban megjelenhet ugyan, de a gyermekkorban ritka.

 

A petefészekrákot gyakran későn kórismézik, mivel viszonylag kevés tünete van addig, amíg jól fejletté és más szervekre átterjedővé nem válik.

 

A petefészekrákról gyakran úgy beszélnek, mintha egyetlen betegség lenne, holott több eltérő típusa van. Ezeknek nem egyforma a terjedési sebessége és a kezelésre való reagálása. Különleges daganattípus a kialakulása helyén elő nem forduló szövetekből álló daganat (teratoma), amely rendszerint jóindulatú, néha azonban rosszindulatúvá válik. Ebben bőrdarab, szőr, porc, pajzsmirigyhez hasonló szövet és fog jelenhet meg.

 

A petefészekrák néhány típusa gyakrabban fejlődik ki a változás kora után, amikor is méhvérzést okoz. A petefészekben azonban más szervekben létrejövő rosszindulatú daganatok áttétei is kialakulhatnak.

 


A szócikkhez társított címkék:
hüvely , Petefészek
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!