Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

A menstruáció elmaradása a petefészek működésének csökkenése miatt. Általában az 50-es életév körül kezdődő folyamat, a vérzés gyakorisága csökken, a menstruációs ciklusok hossza megváltozik. Ha a menstruáció egy évig kimarad, akkor már a menopauza bekövetkezett. Megkülönböztethető természetes, mesterséges és korai típusa. A természetes menopauza 50 éves korban kezdődik, hormonális hatásokra, míg a korai típusban a petefészkek működése már 40 éves korba leállhat. A mesterséges menopauza petefészek eltávolítás vagy kismedencei besugárzás miatt alakulhat ki.

 
Panaszok:

Hőhullámok, verejtékezés, bőrpír jelentkezik, melyek igen kellemetlenek lehetnek. Pszichés és érzelmi panaszok kísérhetik, ingerlékenység, fáradékonyság, ingerlékenység, fejfájás,szorongás, és depresszió. A szív és érrenszeri megbetegedések gyakoribbá válnak, a csontritkulás felgyorsul.

 
Kezelése:

Hormonkezelés alkalmazható rendkívül heves panaszok esetén, a mellékhatások figyelembe vételével. Enyhe nyugtatók, antidepresszánsok segíthetnek.

 

Kapcsolódó szócikkek


HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!