Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Repkedő legyeknek vagy szembeli foltoknak is nevezik ezeket a kis homályokat, amelyek a látótérben mozognak. Az öregedő szemben a leggyakoribb. Minden előidézheti őket, ami behatol a szem kocsonyás középső részébe, az üvegtestbe. Egyebek között vérsejtek, amelyek a szem hátsó részén megrepedt hajszálérből származnak, valamint elfajulás miatti rakódások és a vérből kiszűrődő folyadék, de az üvegtestnek a recehártyától való elválása és helyi kicsapódása is okozhatja.

 

A kis részecskék árnyékot vetnek a recehártyára, s ezt úgy érzékeli a szem, mint apró homályokat, amelyek rendszerint a látótér közepén jelennek meg. Akkor láthatók a legjobban, amikor olvas az ember. Hirtelen megszaporodásuk recehártya leválásra utalhat, amely fényfelvillanásokkal és romló látással jár.

 

Az úszkáló homályok, amelyek gyakran mutatkoznak olyankor is, amikro az ember fáradt, nem veszedelmesek. Nagyobb probléma az lehet, ami előidézi őket, ezért ajánlatos szemészhez fordulni, hogy kizárja ennek a lehetőségét.

 

 


A szócikkhez társított címkék:
szem
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!