Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Szívbellhártya gyulladást olyan vérbe jutó baktériumok vagy gombák okoznak, amelyek megfertőzik és károsítják a szívbelhártyát, a szívbillentyűket és a szívizmot. Az ember hajlamosabb e betegségre, ha a szíve előzőleg már károsodott. Követhet szülést, sebészeti vagy fogászati beavatkozást és intravénás injekciózást, amikor kórokozók juthatnak a vérbe.

 

Szívbelhártyagyulladás tünetei

 

A tünetei -fáradtság, hidegrázás, ízületi fájdalom és időszakos láz- fokozatosan alakulnak ki. A vérből kitenyésztett baktérium vagy gomba teszi biztossá a kórismét.

 

Szívbelhártyagyulladás kezelése

 

A szívbetegséget vénásan adott antibiotikumokkal kezelik. Kezelés nélkül szívelégtelenség miatt halál következhet be, ám ha idejében elkezdik a kezelést, a páciensek többsége megmenthető. Olyan embernek, akinek beteg a szívbillentyűje, sebészeti vagy fogászati beavatkozás előtt célszerű antibiotikumot adni. 

 


A szócikkhez társított címkék:
Szív , szívburok , szívizom
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!