Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A tüdőverőér-törzsi billentyűt olyan betegségek is károsíthatják, amelyek szűkítik a nyílását és rontják a működését.

 

A billentyű szűkülete rendszerint veleszületett betegség, amely azzal jár, hogy a rendesen különálló három billentyűzseb összenő, ezáltal olyan hártya alakul ki, amely szűkíti a billentyű közepén levő nyílást.

 

A tüdőverőér-törzsi billentyű elégtelen működése azt jelenti, hogy amikor a jobb kamra összehúzódása befejeződik, a szívbillentyű képtelen megakadályozni a vérnek a tüdőverőértörzsből a kamrába való visszaáramlását. Ez a rendellenesség olyan embereken gyakori, akik reumás szívbetegségben szenvednek, mert ilyenkor a billentyű zsebei összehúzódnak és összenőnek az érfallal, illetőleg akiknek a rendesnél nagyobb a kisvérköri vérnyomása.

 

A főverőéri billentyű szűkületét a billentyűket is megtámadó betegség, legfőképp reumás láz okozza. Minthogy a billentyűszűkület többletmunkára kényszeríti a szívet, ez szívtáji szorító fájdalommal és [szívelégtelenség]?gel járhat.

 

A műtét során a károsodott billentyűt mesterséges billentyűvel cserélik ki.

  


A szócikkhez társított címkék:
Szív , szívburok , szívizom
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!