Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A párologtatás során az illóolajat aromalámpa vagy párologtató vízzel töltött részébe cseppentjük, ahonnan az hő hatására a helyiség légterébe párolog.

Ezzel az alkalmazási móddal kétféle eredmény érhető el:
• belélegzés által az emberi [szervezet]?re gyakorolt kedvező hatás,
• a szoba légterének felfrissítése, fertőtlenítése.

Belélegzés során az illóolajok leggyorsabban az agy limbikus rendszerére gyakorolnak jótékony hatást. A belélegzett illóolajok enyhíthetik a [fáradtság]?ot, javíthatják a [közérzet]?et, valamint segíthetik az el[alvás]?t. [Meditáció]? esetén a keleti illóolajok (a [mirhaolaj]?, vagy a [tömjénolaj]?) párologtatása, a kellemes alvás érdekében pedig a [jázminolaj]?, vagy a levendulaolaj párologtatása a megfelelő választás.

A megfázásos időszakban praktikus naponta többször is illóolajat párologtatni, hisz ezzel a levegőben terjedő kórokozók fejlődéséhez kedvezőtlen körülményeket teremtünk és az immunrendszerünk működését is serkentjük. Télen a szoba légterének fertőtlenítése céljából megfelelő választás a citromolaj, a erdeifenyőolaj, az eukaliptuszolaj, a levendulaolaj, vagy a rozmaringolaj.

A levegő frissítéséhez alkalmazható radiátorra elhelyezett [párologtató]? vagy [aromalámpa]?, de akár pumpás permetező is. Ez utóbbinál egy pumpás permetezőben 300 ml vízhez kb. 8-12 csepp illóolaj adható, majd összerázás után a keverék a levegőbe permetezhető.

 

Linkajánlás: A párologtatásra alklamas illóolajokról és az illóolajak vásárlásáról további hasznos információ.


A szócikkhez társított címkék:
aromaterápia , illóolaj
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!